ELTE - EISZ könyvtári nyílt nap

Kategória
Workshop/bemutató
Dátum:
2016-09-15 11:00 - 16:00
Helyszín
Eötvös Loránd Tudományegyetem - Ferenciek Tere, Egyetem Tér, Múzeum körút
Budapest

0915 eisz elte pest banner

Kapcsolódva az idei Könyvtári Napok rendezvényeihez, az Eötvös Loránd Tudományegyetem központi könyvtára és kari könyvtárai az MTA Könyvtár és Információs Központban működő EISZ Titkársággal együttműködésben könyvtári nyílt napot szervez 2016. szeptember 15-én a magyarországi felsőoktatási intézmények számára. A rendezvény célja, hogy az egyetemi oktatók, kutatók és könyvtárosok, doktoranduszok és érdeklődő hallgatók számára tájékoztatást nyújtsunk az Elektronikus Információszolgáltatás Nemzeti Program keretében hazánkban elérhető online tudományos tartalmakról, illetve a nagy nemzetközi kiadók gyakorlati bemutató keretében ismertessék legújabb tartalmaikat és fejlesztéseiket.

Programok:

11:00 ELTE Egyetemi Könyvtár (Ferenciek tere 6.)
 

Bemutató az egyházi felsőoktatási intézmények, egyházi könyvtárak és levéltárak számára a Brill és a DeGruyter kiadók releváns tartalmairól és a hozzáférés lehetőségeiről.

14:00 ELTE Bölcsészettudományi Kar (Múzeum körút 4. - D épület fsz. 1.)
  Bemutató az Arcanum Digitális Tudománytár (ADT) legújabb fejlesztéseiről. Előadó Biszak Sándor, a rendezvényt megnyitja dr. Kiszl Péter.
14:00 ELTE Állam- és Jogtudományi Kar (Egyetem tér 1-3.)
  2017-től először jelennek meg jogi tartalmak az EISZ kínálatában. A hazai tartalomszolgáltatók közül dr. Takács Tibor a Complex Jogtárról, az idegen-nyelvű szakirodalmi adatbázisokról (Legal Source, Hein Online International Core III, Kluwer Law International Journal Library) pedig az EBSCO képviselője, Jan Luprich tart magyar nyelvű előadást.

A helyszínekről hamarosan pontosabb információkkal is szolgálunk. A programokra minden érdeklődőt szeretettel várunk!

 
 

Üzemelteti iCagenda