ELTE - EISZ könyvtári nyílt nap - Lágymányosi Campus

Kategória
Workshop/bemutató
Dátum:
2016-09-15 10:00 - 16:00
Helyszín
ELTE Lágymányosi Capmus - Pázmány Péter sétány 1.
Budapest

0915 eisz elte lagy banner

Kapcsolódva az idei Könyvtári Napok rendezvényeihez, az Eötvös Loránd Tudományegyetem központi könyvtára és kari könyvtárai az MTA Könyvtár és Információs Központban működő EISZ Titkársággal együttműködésben könyvtári nyílt napot szervez 2016. szeptember 15-én a magyarországi felsőoktatási intézmények számára. A rendezvény célja, hogy az egyetemi oktatók, kutatók és könyvtárosok, doktoranduszok és érdeklődő hallgatók számára tájékoztatást nyújtsunk az Elektronikus Információszolgáltatás Nemzeti Program keretében hazánkban elérhető online tudományos tartalmakról, illetve a nagy nemzetközi kiadók gyakorlati bemutató keretében ismertessék legújabb tartalmaikat és fejlesztéseiket.

Programok:

10:00 ELTE Informatikai Kar (D. épület 0.308 - ELTE IK gépterem)
  Az ELTE Informatikai Karának géptermében tart bemutatót és gyakorlati felhasználói képzést a Thomson Reuters csapata, a Web of Science hivatkozási adatbázisra és az InCites platformra fókuszálva.
13:00 ELTE Társadalomtudományi Kar (Északi tömb 0.100 C - Kari Tanácsterem)
  dr. Soós Sándor, MTA KIK Tudománypolitikai és Tudományelemzési Osztályának vezetője tart előadást "Tudományos teljesítmény monitorozása és értékelése a magyar és nemzetközi gyakorlatban" címmel.
14:00 ELTE Természettudományi Kar (Északi tömb 7.15 - Microsoft Labor)
  A Természettudományi Kar könyvtára ad helyet a SpringerNature kiadó új fejlesztésű, ingyenes felületét bemutató előadásnak a Nature Indexről, amely a hivatkozási adatbázisok között sajátos módon, kizárólag a kiadó szakmai bizottsága által legfontosabbnak ítélt 68 folyóirat hivatkozásaira épül.

A programokra minden érdeklődőt szeretettel várunk!

 
 

Üzemelteti iCagenda